Verzamelen in Stijl bij De HEEREN van TUIL

De geschiedenis van De Heeren van Tuil reikt ver terug. De rijksmonumentale boerderij De Lindenhof dateert uit 1720. Zelfs Lodewijk Napoleon overnachtte rond 1810 in het toenmalige herenlogement. Ook de familiegeschiedenis van de Heeren is tastbaar aanwezig. Het verzamelen van antiek en van moderne kunst is dan ook een echte familietraditie. Noblesse oblige.

  • en
  • nl

Lees verder...
Dineren bij De HEEREN van TUIL zilver Dineren bij De HEEREN van TUIL zilver
Dineren bij De HEEREN van TUIL opkamer Dineren bij De HEEREN van TUIL opkamer
Dineren bij De HEEREN van TUIL Dineren bij De HEEREN van TUIL
Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil
Windlicht van Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil Windlicht van Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil

Verzamelen in Stijl!

Overal in De Heeren van Tuil hangt originele kunst. Van antieke erfstukken tot hedendaagse grafiek. De Heeren mixen graag verschillende stijlen. Tijdens uw verblijf kunt u zich laten inspireren door de bijzondere werken op uw kamer, in de lounge en het winkeltje achter de deel. Zo nu en dan exposeren kunstenaars met hun werk en kunt u kunstwerken kopen.

Bijzondere adressen

Komt u speciaal om te verzamelen? De Heeren hebben een neus voor waardevolle objecten en delen graag een aantal bijzondere adressen met u. Zo komt u bij kunstenaars thuis binnen of krijgt u het adres van interessante antiquairs in de omgeving. Het eerste adres is op het erf zelf: Marjolein van Wagensveld van Strand en Kaarslicht maakt in haar atelier decoratieve windlichten waarin zij bloemen en schelpen verwerkt.

 

Geit van Ditty van der Elst, dit'sit
Egel van Ditty van der Elst, dit'sit
Hert van Ditty van der Elst, dit'sit
Koe van Ditty van der Elst, dit'sit
Ditty van der Elst van dit'sit

Expositie Ditty van der Elst

In de Bommelerwaard langs de Waal ligt mijn woon en werkplek. Struinend door de uiterwaarden en langs de rivier vind ik materiaal en inspiratie. 

Drijfhout, schelpen en stenen meegevoerd door de rivier vormen het uitgangspunt voor de objecten die ik maak. In de mooi gevormde stukken drijfhout zie ik dierfiguren die ik verder uitwerk in de droogvilt techniek. Ruwe schapenwol wordt met behulp van viltnaalden tot driedimensionaal vilt verwerkt.

Al een aantal jaren leg ik mij toe op deze manier van werken. De combinatie van hout en vilt is niet zo gebruikelijk maar voor mij juist heel logisch het zijn materialen die in mijn omgeving voor handen zijn. Het drijfhout verzamel ik tijdens struintochten samen met de hond langs rivier De Waal. De wol komt van schapen die grazen langs de oude stadsmuren. Hout en vilt zijn mooi tot een geheel te vormen, het zijn materialen die elkaar aanvullen maar ook versterken. De natuurlijke vormen van het hout bepalen zowel de uiteindelijke voorstelling van het beeld als ook de werkwijze. Die werkwijze is voor ieder beeld uniek en vormt iedere keer weer een soort zoektocht, en soms zelfs een strijd om tot het beeld te komen welke ik voor ogen heb. Maar juist dat maakt dat deze natuurlijke materialen en werkwijze mij blijven boeien.

 

Tsjernobyl van Yonda Poslavsky: 30 x 30 cm - ophangstrip - wit aluminium - 3mm dibond - € 125,-
Devided I van Yonda Poslavsky: 70 x 100 cm - ophangstrip - wit aluminium - 3mm dibond - € 299,-
Jump van Yonda Poslavsky: 70 x 100 cm - ophangstrip - wit aluminium - 3mm dibond - € 299,-
Scum of the earth van Yonda Poslavsky: 30 x 30 cm - ophangstrip wit aluminium - 3mm dibond - € 150,-
Yonda Poslavsky

Expositie Yonda Poslavsky

Sinds enkele jaren ben ik kunstzinnig aan het werk. Vooral het maken van collages vind ik fantastisch om te doen.  Mijn collages maak ik van gevonden foto’s in tijdschriften, boeken etc. waaruit ik knip, snijd en plak. Ik scan het werkstuk, maar bewerk niet digitaal. Ik laat de scan afdrukken, bij voorkeur op aluminium.

Mijn inspiratie haal ik met name uit mijn eigen emotionele beleving, gebeurtenissen in mijn omgeving en een enkele keer uit dat wat er in de wereld gebeurd. Ik probeer in mijn collages een verhaal te vertellen, dat de kijker op zijn eigen manier kan kleuren.

 

Beschutte Vergaderlocatie

Een andere atmosfeer zorgt vaak voor een nieuwe dynamiek. Daarom is De Heeren van Tuil de ideale locatie om uitgebreid te vergaderen. Bijvoorbeeld voor een heisessie van een dag of een crisisberaad van meerdere dagen, inclusief overnachting. Tijdens uw verblijf zorgen de Heeren er hoogstpersoonlijk voor dat uw gezelschap niets tekortkomt. Discreet, comfortabel en in stijl vergaderen.

Lees meer...
Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

Dat kan, laat uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte over Bed & Breakfast De HEEREN van TUIL.

Gelukt! U ontvangt een e-mail om uw aanmelding te bevestigen.