Verzamelen in Stijl bij De HEEREN van TUIL

De geschiedenis van De Heeren van Tuil reikt ver terug. De rijksmonumentale boerderij De Lindenhof dateert uit 1720. Zelfs Lodewijk Napoleon overnachtte rond 1810 in het toenmalige herenlogement. Ook de familiegeschiedenis van de Heeren is tastbaar aanwezig. Het verzamelen van antiek en van moderne kunst is dan ook een echte familietraditie. Noblesse oblige.

  • en
  • nl
Lees verder...
Dineren bij De HEEREN van TUIL zilver Dineren bij De HEEREN van TUIL zilver
Dineren bij De HEEREN van TUIL opkamer Dineren bij De HEEREN van TUIL opkamer
Dineren bij De HEEREN van TUIL Dineren bij De HEEREN van TUIL
Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil
Windlicht van Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil Windlicht van Atelier Strand en Kaarslicht in Tuil

Verzamelen in Stijl!

Overal in De Heeren van Tuil hangt originele kunst. Van antieke erfstukken tot hedendaagse grafiek. De Heeren mixen graag verschillende stijlen. Tijdens uw verblijf kunt u zich laten inspireren door de bijzondere werken op uw kamer, in de lounge en het winkeltje achter de deel. Zo nu en dan exposeren kunstenaars met hun werk en kunt u kunstwerken kopen.

Bijzondere adressen

Komt u speciaal om te verzamelen? De Heeren hebben een neus voor waardevolle objecten en delen graag een aantal bijzondere adressen met u. Zo komt u bij kunstenaars thuis binnen of krijgt u het adres van interessante antiquairs in de omgeving. Het eerste adres is op het erf zelf: Marjolein van Wagensveld van Strand en Kaarslicht maakt in haar atelier decoratieve windlichten waarin zij bloemen en schelpen verwerkt.

 

Nico Roebers - portret
Nico Roebers - Portuguese Driver 2006 - olie op canvas
Nico Roebers - Birds of Paradise 1999 - olie op canvas
Nico Roebers - De Moralist 2004 - olie op canvas

Expositie Nico Roebers

De HEEREN van TUIL heeft een tijdelijke expositie van een aantal werken van Nico Roebers. Nico kreeg al op jonge leeftijd van zijn vader de boeken van de bekende kunstenaar Rien Poortvliet. Dat was het begin van zijn passie om zelf te gaan tekenen en schilderen. Zijn oom Harry leerde hem goed te kijken, composities te maken en te schetsen. Voor de jongens uit zijn klas en uit de buurt maakte hij al tekeningen op papier, maar ook op oude legerjassen. Hierdoor ontdekte hij dat er veel materialen zijn waarop en waarmee je kunt werken. De werken van Nico zijn niet te vatten in één stijl. Hij schildert zowel abstract als realistisch. Hij werkt ook graag in opdracht, omdat het ontzettend dankbaar werk is om iets te maken wat echt iets voor mensen betekent.

 

Alien Batenburg
Alien Batenburg - Pluizenbol
Alien Batenburg
Alien Batenburg
Alien Batenburg
Alien Batenburg
Alien Batenburg

Expositie Alien Batenburg

De HEEREN exposeren nu ook werk van Alien Batenburg (Tricht 1945). Er is zoveel moois dat inspireert… is een uitspraak van Alien! Zij werkt met een diversiteit aan materialen. Doordat zij autodidact is, komt ze minder in de verleiding de stijl van leermeesters over te nemen. Door veel te experimenteren ontstaat er een geheel eigen stijl, die in de loop der Jaren mee evolueert. Zij durft het ook aan alles eens goed fout te laten gaan. De natuur, muziek die ontroert, een diversiteit van materialen, de omgeving dienen als voornaamste inspiratiebron. Soms is het beeld al in gedachten gevormd… en dat levert ook de uitdaging… wat gaat het worden?

 

Beschutte Vergaderlocatie

Een andere atmosfeer zorgt vaak voor een nieuwe dynamiek. Daarom is De Heeren van Tuil de ideale locatie om uitgebreid te vergaderen. Bijvoorbeeld voor een heisessie van een dag of een crisisberaad van meerdere dagen, inclusief overnachting. Tijdens uw verblijf zorgen de Heeren er hoogstpersoonlijk voor dat uw gezelschap niets tekortkomt. Discreet, comfortabel en in stijl vergaderen.

Lees meer...
Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

Dat kan, laat uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte over Bed & Breakfast De HEEREN van TUIL.

Gelukt! U ontvangt een e-mail om uw aanmelding te bevestigen.